Aanpassingen in de ISDE subsidie

Aanpassingen in ISDE subsidie voor duurzame installatie

De ISDE verstrekt woningcorporaties subsidie als zij zelf duurzame installaties aanschaffen. Het gaat om warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. De regeling verschaft ook subsidie aan particuliere woningeigenaren voor andere verduurzamingsmaatregelen.

Vanaf 1 januari 2023 zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd. Het loket opende op 24 januari 2023 

Zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen

Voor woningcorporaties (overzicht alle belangrijke landelijke subsidies voor corporaties 2023) richt de ISDE zich alleen op duurzame woonhuisinstallaties die te klein voor de SDE ++ zijn. Alleen subsidie voor bestaande woningen met een bouwvergunning vóór 1 juli 2018:

De subsidie voor warmtepompen krijgt steeds meer betekenis voor corporaties. Vanaf 2023 passen woningcorporaties ‘in de geest van de aanstaande verplichting vanaf 2026’ bij ketelvervanging hybride warmtepompen toe (Nationale Prestatieafspraken, 4e bolletje pagina 11). Tenzij er sprake is van een aardgasvrije oplossing binnen afzienbare tijd. Bespreek met de installateur de te verwerven subsidie en volg de aanvraagprocedure van RVO zorgvuldig.

Bespaarpompplus

Bij Bespaarpompplus selecteerden we de Spaarpomp van Inventum. Een ventilatiewarmtepomp waar we vervolgens het best passende woningtype voor identificeerden:

    • Eengezinswoningen
    • Met een bouwjaar van 1973 of jonger
    • Met een hellend dak
    • Met mechanische ventilatie
    • Met op zolder de combiketel en ventilatiebox naast elkaar gepositioneerd

Samen met Inventum Technologies en insmart realiseerden we slimme monitoring op afstand voor de Spaarpomp. Daardoor kunnen we woningcorporaties een ontzorgend totaalaanbod bieden.

Bespaarpompplus verzorgt met partners RenovAir BV (onderdeel van Interduct Group) de installatie, service, beheer en onderhoud. Inclusief rapportages over het functioneren en het rendement van de Spaarpomp.

Als extra ontzorging verzorgt de subsidie specialist van Bespaarpompplus voor de corporatie het aanvragen van de ISDE subsidie. Voor de Spaarpomp is het subsidiebedrag vastgesteld op € 2.250 per woning.

Standaard sociale huur woning

Gerelateerde kennisitems

Brochure

Meer weten?

In de brochure staat alle informatie over onze warmtepompen samengevat. Download vrijblijvend onze brochure via onderstaan knop.