Eenvoudig opschalen met warmtepompen dankzij betrouwbare voorlichting

Betrouwbare voorlichting vereenvoudigt opschaling van warmtepompen

Vanaf 2026 zijn hybride warmtepompen verplicht bij ketelvervanging. Het si voor woningcorporaties de norm dat ze nu al toepassen bij vervanging van combiketels in woningen met energielabel D of beter. Naast het organiseren van de benodigde materialen en arbeid, is er een groeiende behoefte aan betrouwbare informatie en keuzehulp bij het kiezen van de juiste warmtepomp voor verschillende woningtypen.

De nieuwe website met onafhankelijke voorlichting over warmtepompen

Warmtepompen werden tot recent slechts mondjesmaat toegepast in bestaande woningen. Door de energiecrisis vindt nu een snelle omslag plaats. Naast organisatie van voldoende materiaal en arbeid is het informeren van de eindgebruikers van groot belang.
De vernieuwde website Verbeterjehuis.nl voorziet hierin. De website is ontwikkeld door Milieu Centraal, RVO en het ministerie van Binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Op deze website vinden woningeigenaren onafhankelijke informatie en advies over het verduurzamen van hun woning. Ook warmtepompen komen hierbij aan bod. Met toegankelijke teksten, video’s, een sneltest en veelgestelde vragen. Inclusief verwijzingen naar andere relevante pagina’s zoals de verwarmingstest. Ook interessant voor corporaties. Om zelf kennis op te doen. En deze bron te gebruiken bij het informeren van huurders.

Overzicht van de verschillende warmtepompen en bronnen

De website benoemt ook de verschillende typen warmtepompen. Natuurlijk het onderscheid tussen hybride en volledig elektrisch. Maar ook de mogelijkheden aan de hand van de verschillende bronnen:

  • Buitenlucht (middels een buitenunit)
  • Ventilatielucht
  • PVT-panelen
  • Bodem

Daarnaast een toelichting op warmtepompen die uit één apparaat bestaan: de mono-block warmtepomp, verkrijgbaar voor binnen of buiten. De keuze is reuze.

 

Maar hoe bepaal je nu welke warmtepomp het beste past bij een woning(type)?

 

We begrijpen dat het maken van een keuze overweldigend kan zijn. Daarom introduceren wij bij Bespaarpompplus een andere aanpak. We draaien het om! We selecteerden een warmtepomp en definieerden vervolgens welke woning het beste past bij deze warmtepomp.

We selecteerden de Spaarpomp van Inventum. Een compacte ventilatiewarmtepomp met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zonder buitenunit. Eenvoudig in te passen in de woning. Vooral in het contingent woningen dat we vervolgens definieerden:

   • Eengezinswoningen
   • Met een bouwjaar van 1973 of jonger
   • Met een hellend dak
   • Met mechanische ventilatie
   • Met op zolder de combiketel en ventilatiebox naast elkaar gepositioneerd

Voor dit contingent woningen werkten we ons aanbod verder uit. Monitoring op afstand is hierbij een essentieel onderdeel. Meer weten over het opschalen van hybride warmtepompen! Neem contact met ons op via info@bespaarpompplus.nl

Gerelateerde kennisitems

Brochure

Meer weten?

In de brochure staat alle informatie over onze warmtepompen samengevat. Download vrijblijvend onze brochure via onderstaan knop.