Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder

Welkom op de FAQ pagina van Bespaarpompplus. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze hybride warmtepompen en monitoringssysteem. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via service@bespaarpompplus.nl of bel tijdens kantooruren 088 511 1440.

Algemeen

Wat is Bespaarpompplus?

Bespaarpompplus is de specialist in duurzame, energiezuinige en betrouwbare verwarmingsoplossing voor sociale huurwoningen. We leveren een duurzame verwarming met volledige ontzorging.

Ofwel: Bespaarpompplus ontzorgt woningcorporaties door een energiezuinige hybride ventilatiewarmtepomp te leveren, gecombineerd met monitoring op afstand, efficiënt onderhoud en klantenservice.

Wij garanderen optimale prestaties, zodat corporaties zicht kunnen blijven concentreren op de kerntaken terwijl Bespaarpompplus zorgt voor een betrouwbare en duurzame verwarmingsoplossing. Lees meer over ons op de pagina: aanbod 

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de traditionele gasgestookte CV-ketel. Het systeem werkt door middel van een combinatie van een elektrische warmtepomp en een HR-ketel op gas. De warmtepomp gebruikt buitenlucht als bron om de woning te verwarmen en te voorzien van warm water. Wanneer het buiten te koud is, springt de HR-ketel bij om bij te verwarmen.

Hybride warmtepompen zijn geschikt voor de meeste bestaande woningen in Nederland. Vooral in woningen en appartementen met een laag warmtevraag zijn hybride warmtepompen interessant. Met name voor woningen die niet geschikt zijn voor volledig elektrische oplossingen, biedt een hybride warmtepomp een goede tussenoplossing.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Zie onderstaande foto. Het huis wordt standaard geventileerd door de luchtroosters. Via de afzuiging in het huis in de keuken en badkamer wordt de kamerlucht naar de warmtepomp gebracht. De warmtepomp verwarmt de kamertempratuur van 20 naar maximaal 50 graden. De CV ketel verwarmt de lucht tot 70 graden. Hierdoor hoeft de CV ketel maar 20 graden te verwarmen in plaatst van 50 graden.

Hoe werkt de Spaarpomp van Inventum?

Via de luchtroosters komt er frisse lucht de woning binnen, het mechanische ventilatie systeem zorgt voor de afzuiging van vervuilde warme lucht. Via de afzuiging in de keuken en badkamer wordt de vervuilde warme lucht naar de warmtepomp gebracht. De warmtepomp verwarmt het leidingwater van 20 naar maximaal 50 graden. De CV ketel verwarmt indien nodig het leidingwater verder tot 70 graden. 

Zie onderstaande foto.

Waarom heeft Bespaarpompplus gekozen voor de Spaarpomp van Inventum?

Bespaarpompplus heeft de keuze gemaakt voor de Spaarpomp van Inventum vanwege de compacte vormgeving. Deze warmtepomp heeft namelijk geen buitenunit, wat de prijs-kwaliteitverhouding gunstig maakt en de toepasbaarheid vergroot. Bovendien wordt de Spaarpomp van Inventum in Nederland geproduceerd.

Hoe werkt de monitoring van Bespaarpompplus?

Vlakbij de Spaarpomp plaatst de installateur van Bespaarpompplus een monitoringsmodule. Deze module is via een stabiele internet verbinding verbonden aan ons platform en registreert hoe de Spaarpomp functioneert. Om jouw privacy goed te kunnen beschermen zijn jouw adres en andere persoonsgegevens niet opgenomen in dit platform.

Hoe kan ik jullie volgen?

Het is mogelijk om ons te volgen op LinkedIn, hier delen wij alle projecten.

Installatiepartners

Als je een Spaarpomp aantreft met monitoring door Bespaarpompplus in een woning, dan kun je dit herkennen aan de sticker van Bespaarpompplus op de module die gebruikt wordt voor de monitoring op afstand en/of aan de sticker op de Spaarpomp zelf.

Wil je toegang tot ons platform voor het op afstand monitoren van Spaarpompen?

Dat kan wanneer de woningcorporatie waarvoor je werkzaam bent je hiertoe autoriseert. De woningcorporatie dient daartoe een email te sturen naar service@bespaarpompplus.nl en daarbij jouw naam en emailadres te vermelden plus de adressen van de woningen waarvoor zij je willen autoriseren voor toegang tot ons platform voor monitoring van Spaarpompen.

Wanneer wij deze email van de betreffende woningcorporatie ontvangen, maken wij voor jou een account aan in ons platform en ontvangt e van ons een activatiemail. Na activatie kunt je met jouw account toegang verkrijgen tot ons platform voor het op afstand monitoren van de betreffende Spaarpompen. Je kunt in dit platform zelf instellen welke meldingen je wilt ontvangen op welk(e) emailadres(sen) en/of telefoonnummer(s).

Ondersteuning nodig bij de installatie van de monitoring module van de Spaarpomp?

Voor hulp bij de installatie van de monitoring module van de Spaarpomp kun je terecht op deze pagina. Hier vind je handige handleidingen en instructievideo’s, waaronder de ‘Installatiehandleiding voor Spaarpomp’. Zo kun je stap voor stap aan de slag met het installeren van de module en genieten van de voordelen van de monitoring op afstand.

Hulp nodig bij de installatie van de Spaarpomp?

Voor alle relevante informatie en handleidingen voor de installatie van de Spaarpomp kun je terecht op de website van Inventum. Daarnaast biedt Inventum ook een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, neem dan contact op met Inventum.

Wilt u ondersteuning bij de installatie van de Spaarpomp zelf?

Zie daarvoor de handleiding en filmpjes op deze pagina en selecteer de ‘Installatiehandleiding voor Spaarpomp’.

Inloggen op monitoring platform

Via deze link kun je inloggen op ons monitoring platform voor warmtepompen.

Corporatie

Hoe kan ik contact opnemen?

Als je contact wilt opnemen met Bespaarpompplus, dan kun je ons bereiken via info@bespaarpompplus.nl of door te bellen naar 088 511 1440 of 06 40662752

Waar moet de woning aan voldoen?

Bespaarpompplus garandeert de beste match als de woningen voldoen aan de volgende eisen:

  • Eengezinswoningen gebouwd van 1982 of jonger
  • Een hellend dak
  • Mechanische afzuiging keuken en badkamer aanwezig (eventueel ook toilet)
  • Toevoer van de ventilatielucht via roosters of inblaasventielen in de woonkamer of slaapkamers
  • Vaste trap naar de zolder
  • De mechanische ventilatiebox hangt naast de cv-ketel op zolder
ISDE subsidie voor hybride warmtepompen

Als je als woningcorporatie overweegt om een hybride warmtepomp te installeren, is het goed om te weten dat er een mogelijkheid is om subsidie te krijgen. Voor de Spaarpomp is momenteel (in 2023) een ISDE-subsidie van €2.250 beschikbaar. Onze subsidiespecialist verzorgt de aanvraag van deze subsidie, zodat jouw corporatie profiteert  van de financiële voordelen die een hybride warmtepomp biedt.

Wat zijn de technische mogelijkheden en energetische prestaties van de hybride warmtepomp?

Dit is lastig om precies aan te geven omdat dit natuurlijk aan hoe de bewoner de hybride warmtepomp gebruikt. Om meer inzicht te krijgen verwijzen we je graag naar de berekening per situatie: zie de pdf indicatie gasbesparing

Bewoners

Privacy en Bespaarpompplus: Hoe beschermt Bespaarpompplus jouw gegevens?

Bespaarpompplus borgt jouw privacy door de data die de module afleest en naar ons platform verstuurt niet op te slaan in combinatie met adres- of andere persoonsgegevens. Meer informatie hierover is te vinden in onze privacy statement.

Welk onderhoud moet er worden uitgevoerd aan de Spaarpomp?

Het filter van de Spaarpomp dient gemiddeld één keer per jaar vervangen te worden, afhankelijk van het gebruik van de woning en de luchtkwaliteit. Door middel van monitoring op afstand kunnen wij het moment van vervanging goed bepalen.

Eens in de twee jaar maken wij of de installatiepartner van jouw woningcorporatie een afspraak met de bewoner om het filter te vervangen. In het tussenliggende jaar sturen wij de bewoner de nieuwe filter per post toe. Om extra ondersteuning te bieden, hebben wij een instructievideo gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe eenvoudig het is om het filter te vervangen. Liever een geschreven instructie? Ga dan naar hoofdstuk 4 van de handleiding van Inventum.

Hoe vervang ik het filter?

Het vervangen van het filter van jouw hybride warmtepomp is belangrijk om de prestaties van de Bespaarpompplus te optimaliseren en de levensduur te verlengen.

Heb je hulp nodig bij het vervangen van het filter? Bekijk dan het instructiefilmpje van Bespaarpompplus. Mocht het na het bekijken van het filmpje nog niet lukken, dan staan we voor je klaar. Neem gerust contact met ons op via het nummer 088 511 1440. We helpen je graag verder.

Hoe weet ik dat de Spaarpomp aan staat?

Als je de stekker in het stopcontact laat zitten dan staat de ventilatie altijd aan. Dat zie je aan de buitenkant van de Spaarpomp niet. Je kunt dit controleren door op het scherm van de Spaarpomp naar instellingen te gaan en door te bladeren naar het aan/uit icoontje. Er staat dan “WP uit Vent Actief” of “WP aan Vent Inactief”.

Wij adviseren je de Spaarpomp NOOIT uit te zetten en altijd de stekker in het stopcontact te laten zitten.

Maakt de Spaarpomp geluid?

De Spaarpomp van Inventum is één van de stilste warmtepompen op dit moment en produceert maximaal 47 dB(A). Het geluid in je verblijfsruimte is binnen de norm van het Nederlandse bouwbesluit.

Wat moet je doen als je vermoedt dat de Spaarpomp niet goed werkt?

Problemen met de Spaarpomp? Zo helpen wij je verder. Als je vermoedt dat de Spaarpomp niet goed functioneert, dan kun je dit aan ons doorgeven. Wij monitoren de werking van de Spaarpomp op afstand en kunnen eventuele problemen signaleren. We informeren dan de installatiepartners van jouw woningcorporatie of nemen zelf contact met je op om het probleem op te lossen.

Ook besparen?

Neem contact op

Heb je een vraag over hybride waterpompen of interesse in een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan nu contact met ons op via de onderstaande knop.