Rhenam Wonen verduurzaamt woningen en start eerste project met Bespaarpompplus

Afgelopen dinsdag 28 maart was een belangrijk moment voor woningbouwcorporatie Rhenam Wonen. Wieke van Veldhuizen (directeur-bestuurder Rhenam Wonen) en Linda Groenen (directeur Atriensis innovatie) ondertekende de raamovereenkomst voor de toepassing van hybride warmtepompen. Rhenam Wonen verduurzaamt in hoog tempo en zet met deze ondertekening een extra stap in het verminderen van het gasverbruik en de CO2-uitstoot

Taart met logo's om samenwerking Rhenam Wonen en Atriensis innovatie te vieren
Ondertekening raamovereenkomst Rhenam Wonen en Atriensis innovatie
Gerdo ter Burg, projectleider bij Rhenam Wonen snijdt taart bij Rhenam Wonen evenement

Energiezuinige warmtepomp

Rhenam Wonen werkt samen met Bespaarpompplus (dochteronderneming van Atriensis innovatie) voor het toepassen van Spaarpomp. De Spaarpomp is een hybride warmtepomp waarbij een ventilatiesysteem met de cv-ketel samenwerkt en warmte uit de binnenlucht gebruikt om het huis mee te verwarmen. Dit energiezuinige systeem zorgt voor een lager gasverbruik.

Van start met de pilot 

Vanaf 2026 is het verplicht om hybride warmtepompen te plaatsen bij het vervangen van de ketel. Rhenam Wonen gaat hier nu al mee van start. Nu de raamovereenkomst ondertekend is, kan de woningcorporatie aan de slag met de uitrol. De planning is dat de systemen dit jaar in twee complexen worden geïnstalleerd. Rhenam Wonen begint met een pilot en onderzoekt kansen voor verduurzamingsplannen voor de komende jaren.

Duurzaam huren

Rhenam Wonen streeft naar een duurzame, CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Daarbij focust de sociale verhuurder zich op het verlagen van de woonlasten voor de huurders en het snel terugdringen van het aardgasverbruik. De overstap naar hybride warmtepompen – waar de Spaarpomp er één van is – past bij deze ambities. Uiteindelijk wil de woningcorporatie op grote schaal hybride warmtepompen toepassen, om de CO2-uitstoot te reduceren en een lagere energierekening en een gezond binnenklimaat te creëren voor huurders.

Gerelateerde kennisitems

Brochure

Meer weten?

In de brochure staat alle informatie over onze warmtepompen samengevat. Download vrijblijvend onze brochure via onderstaan knop.